Regntider

Någonting är fel. Väldigt fel!
Det har regnat mer eller mindre oavbrutet i mer än två månvarv över Thiramaar och trollkarlen Cornizendo tvingas ta till ovanliga grepp för att försöka lösa problemen. Det leder till nya spännande möten och oväntad hjälp från Elana.
Samtidigt skickar kaldiniernas övermagiker Ambarand två av sina mest betrodda, Kiona och Akim på ett hemligt uppdrag som rör gudarnas spira.
De bortrövade barnen från Heborra sägs vara vid liv. Ska Kintara och Andor hitta dem?
Regntider bjuder på tre sammanflätade historier, med humor, drama, spänning och kärlek.

RECENSIONER

Mona Larsson (@i_min_bokhylla)

Någonting är fel. Väldigt fel! Det har regnat mer eller mindre oavbrutet i mer än två månader och trollkarlen Cornizendo tvingas ta till ovanliga grepp för att försöka lösa problemet.
Samtidigt skickar kaldiniernas övermagiker Ambarand två av sina mest betrodda på ett hemligt uppdrag som rör gudarnas spira.
Regntider av Per Lindskog är den tredje fristående delen, jag har inte läst de två första och det är inga problem att komma in i berättelsen som är både spännande och äventyrlig.
Vi följer tre olika berättelser som vävs fint ihop med en underton av humor och en stor portion berättarglädje. En mysig och lättsam läsning som är både välskriven och snabbläst. Välgestaltade karaktärer och miljöskildringar så att man kan se det framför sig.
De Bortrövad barnen från Heborra sägs vara vid liv. Ska Kintara och Andor hitta dem?
Drama, spänning och kärlek vad mer behövs? Ingenting. Fint språk, bra flyt som gör Regntider till en lättläst bladvändare.
Tack så jättemycket till Per Lindskog för möjlighet att läsa och stort plus för kartan.


Linda Andersson (@fantasybylinda)

Jag har läst Regntider, del tre i Legender från Thiramaar, av Per Lindskog.
I denna del får läsaren följa trollkarlen Cornizendo, kaldinierna Kiona och Akim samt Kintara och Andor, samtliga utsända i ärenden som rör allt från bortrövade barn till ett ständigt regnande som måste fås bukt med.
Jag tycker så mycket om Pers lättsamma och humoristiska sätt att skriva på. Han balanserar på ett fint sätt som gör att inga ämnen blir tunga att läsa om, men inte heller löjliga eller borttramsade, något som kräver riktig fingertoppskänsla.
Detta är läsning som man blir glad av – spänning, humor, kärlek och magi i en härlig mix, med karaktärer man verkligen bryr sig om och hejar på.
Rekommenderas varmt!


Nina Hansson (@ninnisskogisar)

”Regntider” av Per Lindskog utgiven av Belvida Bell förlag. Detta är den tredje delen i serien, jag har tyvärr inte läst de föregående delarna. Det har regnat i över två månader över Thiramaar. De börjar bli väldigt påfrestande, så trollkarlen Cornizendo får i uppdrag att göra något åt det envisa regnande. Han behöver därför kontakta regngudinnan, för att fråga vad som står på. I sin slitna trolldomsbok upptäcker han att mössen varit framme och förstört just den sidan. Han behöver därför göra en tidsresa till den tiden, då författaren till boken levde. Han räknar dock inte med att bli förälskad på kuppen. Det visar sig att boken inte är färdigskriven ännu, men han får besvärjelsen broderad på skjortan. Ska de äntligen lyckas stoppa det ihållande regnandet, och ska man även lyckas befria de bortrövad barnen, från Heborra.
Boken är skriven med en lättsam humor som jag gillar, men ändå blir det inte tramsigt. Den innehåller även väl avvägd allvar. I den här boken möter vi inte bara en helt ny värld med annorlunda platser, det finns också ett helt annorlunda folk. Kaldinierna kan tala med djuren, vilket är en väldigt trevlig egenhet, som jag blev lite avundsjuk på. Sedan räknar man ut tiden lite annorlunda också. Det finns också spännande gudar och gudinnor och drakar. Jag tyckte också om att författaren gav lite utrymme till Cornizendos mamma katt Olivia och hennes kattungar. Så gulligt. Jag blir imponerad av att man kan skapa en helt ny värld, som är väldigt trovärdigt beskriven. Det är nästan som om den finns på riktigt. Boken innehåller både spänning, romantik och magi. Slutet är jättefint och helt oväntat. Boken får ❤❤❤❤❤/5.


Lisa-Marie Andersson

Regntider är den tredje fristående delen i Andies serie legender från Thiramaar. Jag har inte läst dom tidigare böckerna, även dessa är fristående delar vad jag har förstått. Men gud vad jag vill läsa dom alla nu när jag läst Regntider.

Andie har ett helt magiskt sätt att använda orden och jag kan inte få nog! Helt underbara karaktärer som är så detaljerade att jag nästan väntar mig att dom ska stå framför mig om jag lyfter näsan från boken.
Man får en sån välkomnande och mysig känsla i hela magen av vissa karaktärer (trollkarlen och Belvida gillar jag massor 😍❤️)
Men man får även en stor klump i magen för dom stackars barnen. Det är så målande skrivet att det känns som att man är där!

En riktigt fin bok som bjuder på många känslor i kroppen 💕

Tack Andie att jag fick läsa din helt magiska bok! ♥️


Malin V Olsson

Jag fastnade för Per Lindskogs stilspråk och berättarteknik redan när jag läste Eilaths hopp, som är den första boken i serien. Jag jämförde hans debutbok med Sagan om ringen, och min uppfattning står kvar: Per Lindskog är något av Sveriges svar på J.R.R Tolkien.

Precis som i föregående delar ger sig karaktärerna ut på spännande, äventyrliga och farliga resor, för att bevara det goda och ställa saker till rätta. Läsaren får följa handlingen genom flera olika karaktärers perspektiv. Till en början känns det som skilda parallella äventyr, men oj så snyggt deras öden vävs samman mot slutet!
Det är många namn att hålla reda på, men det ser jag inte som ett problem, då flera av dem är gamla bekanta från tidigare böcker. Det känns som att återse kära vänner, därför kommer jag snabbt in i handlingen, och det är ett sant nöje att få lära känna en handfull nya karaktärer.

Just karaktärerna och deras respektive sätt att vara är något som jag verkligen älskar med Pers böcker. De är så levande allihop, med sina skilda sätt att vara, tänka, resonera och agera. De är svaga och starka på samma gång. Aldrig några supermänniskor med övermänskliga krafter, och det gör dem äkta.

Miljöskildringarna är levande och skickligt invävda i storyn, de ramar in och ger berättelsen ett djup, utan att bli långdragna eller alltför framträdande. Färger, dofter, ljud – allt det där ser och känner jag tydligt när jag läser.

Boken genomsyras av både allvar och lek, något som jag uppskattat med alla Pers böcker. Humorn är spontan och ibland lite underfundig. Jag tror att Per har en naturlig fallenhet för att skriva komiska scener och jag är glad att han låter denna talang skina genom storyn, som ju faktiskt vilar på en allvarlig grund.

Jag hoppas och tror på fler böcker i denna serie. Jag saknar redan mina vänner i Thiramaar och vill veta vad som ska hända dem härnäst.


Victoria Hellberg

Detta är tredje delen i Legender från Thiramaar, det är en fristående del (som de övriga) men jag tror man gynnas av att ha läst de andra först. Det är återkommande karaktärer som gör ett kärt återbesök och får det att pirra till lite i hjärtat precis som det gör inför att träffa gamla vänner som man inte sett på ett tag. Andie (Per Lindskog) vet verkligen hur man skriver minnes- och älskvärda karaktärer!

Just denna bok väver fint ihop tre olika berättelser som man får följa jämte varandra. Min favorit av dem är trollkarlen Cornizendos, han är en karaktär jag gillat sedan seriens början så det var extra roligt att han fick mer utrymme tillslut.

Boken är både spännande, äventyrlig och riktigt underhållande samtidigt som det är en underton av humor som fint smyger sig in och lättar upp. En mysig och lättsam läsning!

%d bloggare gillar detta: