Författarpresentation P Andie L

Det är ju populärt att briljera med olika titlar när man ska framhålla sin förträfflighet inom olika områden. För min del får det väl bli författare, bildkonstnär och pensionär. De två förstnämnda är av strikt autodidaktisk karaktär. Den sistnämnda mer en naturlig utveckling, eller nåt.
Författare alltså … helst av allt skriver jag humoristisk fantasy, och har hittills gett ut tre romaner – Eilaths hopp, Gudarnas spira & Regntider – som alla är delar i serien Legender från Thiramaar. Fler delar är på väg.
Har även medverkat i fyra olika novellantologier och en femte är på väg.
Skrivträning får jag dagligen både genom romanförfattandet, men även mitt dagboksskrivande, som jag ägnat mig åt sedan tidigt sjuttiotal och som idag omfattar runt tre miljoner ord.
Bildkonstnär då … Ja, jag har så länge jag kan minnas gillat att teckna, men har å andra sidan aldrig haft särkskilt stort tålamod. Så mina teckningar blev sällan färdigställda. Mitt bildskapande har egentligen inte fått riktig fart förrän på gamla dar, sen jag lärt mig använda Photoshop, där jag bearbetar egna bilder och skapar konst av dem.
Såväl skrivandet som bildskapandet är intressen jag helt delar med min älskade kärlek. Det innebär enbart fördelar. Vi fungerar ständigt som varandras korrekturläsare, redaktörer, kritiker och inspiratörer.
Drömmar har följt mig hela livet, men vägen har varit lång och kantad med många hinder som gjort det omöjligt att förverkliga dem. Men sen jag kom in i livets andra halvlek har dröm efter dröm kunnat förverkligas. Fler drömmar återstår, för utan drömmar utvecklas man inte.
Pensionär då … ja, om det ska betraktas som en titel eller ej, vet jag inte. Enda meriten som krävs för att uppnå den titeln är väl att hålla sig vid liv tills rätt ålder uppnåtts. Vilket jag bevisligen lyckats med, och väl är ju det, för jag behöver verkligen min lediga tid för att hinna med allt jag vill göra.

© mars 2022

%d bloggare gillar detta: