När ekorrfamiljen behövde hjälp

När ekorrfamiljen behövde hjälp är en varm berättelse om hjälpsamhet och gemenskap. Gubben och gumman som bor djupt inne i skogen har sällskap av en ekorrfamilj som bor i en av ekarna. En väldigt varm och torr sommar vissnar ekarna. Ekorrarna måste flytta. Gumman och gubben som saknar ekorrarna ger sig ut för att leta efter sina vänner. Men vad händer på vägen och vilka faror möter dem under deras sökande?

Författaren Snezana Lindskog skrev sagan När ekorrfamiljen behövde hjälp under sina år som lärare i grundskolans lågstadium och har även använt den i pedagogiskt syfte. Från början var det en muntlig berättelse som blev så omtyckt av eleverna att den illustrerades och har nu kommit ut i bokform. Fler berättelser om de söta ekorrarna är redan på väg.
Snezana Lindskog har även skrivit en historisk fantasy roman som utspelar sig på järnåldern och hon är representerad i flera olika antologier. Förutom att måla alla bilder i När ekorrfamiljen behövde hjälp har hon även illustrerat bokens omslag.

%d bloggare gillar detta: