Gudarnas spira

GUDARNAS SPIRA
av: Per Lindskog
Alla tidigare försök att förgöra den ondsinte Khatzu har misslyckats. Han är skyddad av djävulsguden Faibor och konventionella vapen räcker inte för att avsluta hans liv. För detta krävs den mäktiga Gudarnas spira.
De av gudarna utvalda sänds ut för att söka upp alla delar till spiran. Av säkerhetsskäl finns delarna utspridda över hela Thiarien. Detta blir upptakten till ett äventyr bland trollkarlar, drakar och det egensinniga kaldinierfolket.
Gudarnas spira är en fantasyberättelse med spänning, äventyr och romantik och en fristående fortsättning till Eilaths hopp, i serien Legender från Thiramaar.

RECENSIONER

Malin V Olsson

Andor och Tobin, två goda vänner som lever ett relativt bekymmersfritt liv i Forsthal, kastas huvudstupa in i ett hisnande äventyr med livet som insats. Kan de finna alla delarna till Gudarnas spira – det enda vapen som är kraftfullt nog att störta den onde Khatzu och krossa hans skräckvälde?
Det är en fröjd att återvända till Thiramaar. Per Lindskog har skrivit en förträfflig uppföljare som innehåller allt man kan önska av en bok: spänning, äventyr, humor och romantik.
Här finns trollkarlar och magi, svärdsstrider, svårintagliga borgar, gudomliga väsen och inte minst; starka självständiga kvinnor.
De rika miljöskildringarna gör att jag sugs rakt in i handlingen, jag kan riktigt se de olika byarna, bergen och byggnaderna framför mig. Jag hör klangen från svärd som slår samman och känner doften av sprakande lägereldar.
Några av karaktärerna känner jag igen från ”Eilaths hopp”, och det är kära återseenden. Även en handfull nya karakrer introduceras, och jag gillar dem alla. De är lätta att lära känna och jag engagerar mig snabbt i deras öden.
Jag känner lätt igen den humoristiska, smått sarkastiska tonen som jag fullkomligt älskade i ”Eilaths hopp”, även om denna bok är snäppet mörkare.
Världen och magisystemet är enkelt uppbyggt, vilket gör att jag lätt kan sätta mig in i- och förstå hur det fungerar.
Jag kan varmt rekommendera dessa böcker till alla som vill läsa äventyrlig fantasy, kryddad med humor och starka kvinnliga karakrer.
Detta är alltså en fristående fortsättning på ”Eilaths hopp”, men man bör ändå läsa den först, för att få ut mesta möjliga av denna pärla.
Jag längtar redan efter tredje boken!

Victoria Hellberg

Det var så härligt att äntligen få läsa en bok skriven av Per igen! Hans språk är flytande, målande och fängslande. Den relativt tjocka boken tar mig inte alls så lång tid att läsa som man kan tro.
@malin.v.olsson beskriver den i sin podd(@fantastiskaberattelserpodden ), nu fritt tolkat, som en berättelse i Sagan om Ringen anda. Jag kan inte annat än hålla med! Resan efter delarna till Gudarnas spira låter oss träffa ett gäng karaktärer, badguys, monster och ger oss fantastiska miljöskildringar längst vägen. Och vi får inte glömma lite kärlek och vänskap på det! Det jag älskar lite extra mycket är att några karaktärer från första delen(Eilaths hopp) gästspelar stundvis i denna. Härligt att få ”träffa” dem igen!
Att Per lyckas få in gudarnas syn på vår tids stora miljö- och jämställdhetsproblem på slutet bugar och bockar jag för.
Har ni inte läst något av Per så råder jag er att göra det! Jag längtar efter nästa del, Regntider.


%d bloggare gillar detta: