Gudarnas spira

GUDARNAS SPIRA
av: Per Lindskog
Alla tidigare försök att förgöra den ondsinte Khatzu har misslyckats. Han är skyddad av djävulsguden Faibor och konventionella vapen räcker inte för att avsluta hans liv. För detta krävs den mäktiga Gudarnas spira.
De av gudarna utvalda sänds ut för att söka upp alla delar till spiran. Av säkerhetsskäl finns delarna utspridda över hela Thiarien. Detta blir upptakten till ett äventyr bland trollkarlar, drakar och det egensinniga kaldinierfolket.
Gudarnas spira är en fantasyberättelse med spänning, äventyr och romantik och en fristående fortsättning till Eilaths hopp, i serien Legender från Thiramaar.

RECENSIONER

Malin Olsson 2020-12-01

Det är en fröjd att återvända till Thiramaar. Per Lindskog har skrivit en förträfflig uppföljare som innehåller allt man kan önska av en bok: spänning, äventyr, humor och romantik. Här finns trollkarlar och magi, svärdsstrider, svårintagliga borgar, gudomliga väsen och inte minst; starka självständiga kvinnor. De rika miljöskildringarna gör att jag sugs rakt in i handlingen, jag kan riktigt se de olika byarna, bergen och byggnaderna framför mig. Jag hör klangen från svärd som slår samman och känner doften av sprakande lägereldar. Några av karaktärerna känner jag igen från Eilaths hopp, och det är kära återseenden. Även en handfull nya karaktärer introduceras, och jag gillar dem alla. De är lätta att lära känna och jag engagerar mig snabbt i deras öden. Jag känner lätt igen den humoristiska, smått sarkastiska tonen som jag fullkomligt älskade i Eilaths hopp, även om denna bok är snäppet mörkare. Världen och magisystemet är enkelt uppbyggt, vilket gör att jag lätt kan sätta mig in i- och förstå hur det fungerar. Jag kan varmt rekommendera dessa böcker till alla som vill läsa äventyrlig fantasy, kryddad med humor och starka kvinnliga karaktärer. Detta är alltså en fristående fortsättning på Eilaths hopp, men man bör ändå läsa den först, för att få ut mesta möjliga av denna pärla. Jag längtar redan efter tredje boken!

%d bloggare gillar detta: